Blogumuzdaki yazıya yorum yapılmıştır. Euzun Teması Hayırlı uğurlu olsun..

Sayfalar

Google'a Site Haritası Nasıl Eklenir?

12 Mayıs 2013 Pazar tarihinde yazılmıştır.

Google'a Site Haritası Nasıl Eklerim?

Bu işlemi yapabilmek için site ya da blogunuzun https://www.google.com/webmasters/tools adesine eklenmiş ve doğrulanmış olması gerekiyor.Doğrulama işlemini yaptığınız sitenin kontrol paneline giriyoruz.
google,google webmaster tools,webmaster tools,google map

Kontrol panelinin sol tarafında bulunan menüde "Optimizasyon" bulunur. Oraya tıklayınca aşağı doğru bölümler açılır.Bölümlerin içinden site haritaları kısmına tıklıyoruz. Açılan pencerenin sağ üst bölümünde eklemiş olduğumuz birden fazla site varsa site haritası ekleyeceğimiz siteyi seçiyoruz.Sonra “SİTE HARİTASI EKLEME / TEST ETME” kırmızı bir kutu içinde gözükür.Buradan site haritamızı ekliyoruz.

Site url miz hazır olarak yazılı gelir.Bizim yapacağımız işlem sadece boşluğa sitemap.xml yazıyoruz ve site haritasını ekle diyoruz.İsterseniz eklemeden önce test edip sorun olup olmadığın ve kaç konu olduğunu görebiliyoruz.Böylelikle Site Haritamız Google eklenmiş oluyor.

Google robotları zamanla sitenizi gezecek ve indexe alacaktır. Site haritası index hızınızı artıracak Seo tekniklerinden biridir ve oldukça önemlidir.

1 yorum:

  1. Birçok açıklama okudum ama buradaki açıklama ,çok pratik ve en acemi kullanıcının kolaylıkla uygulayabilceği açıklıkta,teşekürler

    YanıtlaSil