Blogumuzdaki yazıya yorum yapılmıştır. Euzun Teması Hayırlı uğurlu olsun..

Sayfalar

Google Analytics ile ziyaretçi takibi Blogger Google Analytics Ekle

20 Haziran 2012 Çarşamba tarihinde yazılmıştır.

Web tabanlı sayaç sistemleri denilince ilk akla gelen Google Analytics oluyor.
 
         google-analytics
Google’un web tabanlı bu uygulaması sadece bir Google hesabı ile web sitesi ve blog sahiplerine ücretsiz olarak blog ve siteleri hakkında günlük ziyaretçi takibinin yanı sıra tekil ve çoğul ziyaretçilerin hangi tarayıcıyı kullandığı,nereden geldikleri, çözünürlükleri, hangi işletim sistemini kullandıkları gibi detaylı bilgilere de ücretsiz olarak ulaşmalarını sağlıyor.               
Sistemin kullanımı ise gayet basit: İstatistik bilgilerinin tutulmasını istediğiniz blog veya sitenize Google tarafından üretilen ufak bir “Javascript” kodunu eklemek.

1.Adım  Google Analytics hesabınızı oluşturun

Buradan Google hesabınız ile giriş yaptıktan sonra Web Sitesi Profili Ekle  yazan bağlantıya tıklayın açılan sayfada Yeni etki alanı için bir Profil Ekle işaretli kalacak şekilde Lütfen izlemek istediğiniz sitenin URL’sini verin yazan kısma sitenizin veya blog’unuzun adresini girin ve “son “ yazan butona basın.

Web Sitesi Profili Ekle 

Sizi karşılayan yeni sayfada hiç bir şeyi değiştirmeden İzleme Yüklenmedi uyarısının altında bulunan Javascript kodunu kopyalayın.

js-kodu
2.Adım Google Analytics kodunu blog’uğunuza ekleyin
Kopyaladığınız kodu blog’uğunuzun kodları içerisine eklemek için sırası ile aşağıdaki adımları takip edin.

     blogger-htmlyi-düzenle

Kumanda Paneli ➜ Tasarım➜ HTML’yi Düzenle yolunu takip ederek blog’unuzun kodlarının açık halde bulunduğu modüle ulaşıyoruz.
Burada Tam Şablon Yükle yazan linke tıklayıp mevcut olarak kullandığınız şablonu bilgisayarınıza indirerek yedeklemenizde fayda var her hangi bir sorunla karşılaştığınızda geri yükleyerek yapmış olduğunuz tüm işlemleri geri alabilirsiniz.

HTML kodlarınızın en sonunda yer  aşağıdaki kodu bulun.
</body>

Kodu daha kolay şekilde bulabilmek için klavyenizin “Ctrl ve F “ tuşlarına aynı anda basarak, açılan arama formuna yazıp aratarak daha kolay bir şekilde bulabilirsiniz.

Body etiketini bulduktan sonra yapmanız gereken Google Analytics sayfasından kopyaladığınız Javascript kodunu bu body etiketinin hemen üstüne gelecek şekilde yapıştırıp kaydetmek.

Böyle görünecek. 

google-kodu

Kodu ekledikten sonra Google Analytics sayfasına geri dönerek kaydet ve bitir yazan butona tıklayarak işlemi bitirebilirsiniz.

Google Analytics ana sayfasına giriş yaptığınızda eklediğiniz blog’uğun profilini görebilirsiniz.

Raporu görüntüle

Fakat blog’uğunuzun istatistiklerini görebilmeniz için en az 24 saat geçmesi gerekiyor bu süre sonunda blog’unuzun ziyaretçi trafiğini ayrıntılı raporlamayla izleyebilir, Google’dan arama yaparak gelen ziyaretçilerin dahi hangi kelimeleri arayarak geldiklerini görebilirsiniz.

Google Analytics ile ziyaretçi takibi Blogger Google Analytics Ekle için “0 yorum” bulunmaktadır.